Milydom ligt op de Krupinska Planina, een ongerept natuurgebied in het midden en zuiden van Slowakije - Ruimte in Slowakije

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Omgeving

Natuur

Slowakije

Omgeving

Milydom ligt op de Krupinska Planina,  een ongerept natuurgebied in het midden en zuiden van Slowakije, dat door de Slowaken het Toscane van Slowakije wordt genoemd. Eindeloze bosgebieden worden afgewisseld met prachtige open velden en vergezichten.

Vanaf Milydom kan je uitstekend wandelen. Op zoek naar moeflons, edelherten en wilde zwijnen in de Slowaakse natuur. Spot bijzondere vogelsoorten zoals de wespendief, boomvalk, bijeneter en de zwarte ooievaar en ontdek de duizelingwekkende variatie aan vlinders.

Milydom is door de landelijke ligging een heerlijke plek voor natuurliefhebber, rustzoekers en wandelaars.

Hangen in de hangmat, vuurtje stoken bij de vuurplaats, goulash eten van het vuur of pizza uit houtgestookte oven en gezelligheid bij het kampvuur .


Op het gebied van cultuur is er in de omgeving  van alles te beleven, Banska Stiavnica (Unesco Werelderfgoed) met bijzondere goudmijnen, kuuroord Dudince en Sklene Teplice.
Een natuurzwembad, de kastelen en ru├»nes van Modry Kamen, Bzovik ,het reptielenreservaat Cabrad, de wijncooperatie Movino.  De wereldstad Boedapest  is vanaf Milydom in twee uur bereikbaar.

Uit eten in Velky Krtis en omgeving


Restaurant Sahib in Velky Krtis
Restaurant Jakub in Velky Krtis
Restaurant Sklabina op de weg naar de grens met Hongarije, 3 km na Velky Krtis
Verschillende restaurants in Velky Krtis


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu